من زیاد از فکوس پس زمینه در تحلیل های که از فیلم های دی وی دی و پلیر ها نوشته ام حرف زدم .
لازم دونستم کمی در این مورد توضیح بدهم شاید بعضی از دوستان منظر من را از فکوس پس زمینه خوب درک نکنند.
در تولید سیگنال آنالوگ یک اسیلاتور وظیفه تولید سیگنال را دارد. در منابع تصویری آنالوگ کیفیت تصویر بسته به منابع نویز اطراف مبدل سیگنال متفاوت است اختشاشات تصویر آنالوگ به نسبت تصویر دیجیتال خیلی قابل کنترل تر می باشد چرا که اکثر این اختشاشات از منابع خارجی می باشد اما در تصویر سازی دیجیتال منبع ایجاد نویز از (source) تصویر است. و کنترل آن گاهی غیر ممکن است.
در منابع دیجیتال LOW Definition (LD)و Standard Definition (SD) زیاد مسلله نویز در تصویر مورد توجه نمی باشد برای مثال شما از یک منبع پخش ویدئوی مانند رسیور های ماهواره و یا ویدئو سی دی هیچ گاه انتظار کیفیت بالا و بدون نقص را ندارید.
اما در فرمت های دیجیتال بالا (HD) High Definition مسلله نویز در تصویر بسیار اهمیت دارد و اولین معیار سنجش کیفیت تصویر به شمار می رود.
کیفیت تصویری یک منبع دیجیتال با وضوح بالا بسیار به قدرت پردازش گر و طراحی الکترونیک آن بستگی دارد
یک دی وی دی پلیر با پردازش گر ابتدای 10Bit 27mhz هیچ گاه قدرت نمایش فکوس پس زمینه خوبی را بروی یک نمایشگر Plasma Full HD را ندارد حتی اگر از بهترین در نو ع خود و سال تولید باشد.
کمپانی های مطرح تولید کننده دی وی دی پلیر با پیشرفت نمایشگر ها و برای حفظ کیفیت تصویر قدرت پردازش گرها را افزایش دادند و طراحی الکترونیک دقیق تری را برای پردازش تصویر در پلیر های نسل جدید انجام دادند.
در نوشته های قبل به تفاوت بین یک دی وی دی پلیر تجاری و نوع کلاس A توضیح داده ام در مورد نویز ایجاد شده در تصویر توسط یک پلیر تجاری نیز تفاوت بسیار زیاد است و اصلا غیر قابل مقایسه می باشند. بازار سیستم های صوتی و تصویری به حدی رقابتی شده است که کمپانی های تجاری ساز اصلا به کیفیت واقعی یک فرمت صوتی و یا تصویری توجه نمی کنند و فقط به دنبال افزایش سود تجاری خود هستند. شاید شرکت های که تا چند سال پیش مخالف تجاری سازی فرمت دی وی دی بودند حال خود از بزرگترین تجاری سازان این محصول بحساب می آیند.
شاید برای کسانی که از صدا و تصویر یک رسیور ماهواره با فرمت MPEG 1 لذت می برند صحبت در مورد فکوس پس زمینه و این مسائل بی معنی باشد.
اما برای افراد حرفه ای توجه به جزئیات بسیار مهم است.
دو تصویر گذاشتم یکی از فیلم کوه نشین که در یک پلیر ارزان قیمت تجاری اجرا شده است و تصویر دیگر از فیلم مومیائی که در یک پلیر کلاس A اجرا شده است به قسمت های که مشخص کردم توجه کنید.
شاید در تصویر اول نویز های که در تصویر دیده می شود بسیار برایتان آشنا باشد و ان را در فیلم های کپی زیادی تجربه کرده باشید در تصویر دوم به دیوار پشت هنرپیشه خوب توجه کنید در سکانس های تاریک بیشترین میزان نویز در تصویر دیده می شود نمایش این فکوس پس زمینه عالی فقط از یک پلیر کلاس بالا بر می آید.