تحلیل واشنگتن پست از روند پیشرفت‌های علمی ایران

روزنامه‌ «واشنگتن پست» در گزارشی با اشاره به سفر اخیر برنده آمریکایی جایزه نوبل فیزیک 1976 به ایران و استقبال گرم دانشجویان از وی در تحلیل روند گسترش روزافزون فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی در ایران، این حرکت را در راستای تلاش گسترده کشورمان برای ارتقا در حوزه‌های فن‌آوری و رسیدن به جایگاه یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان عنوان کرد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در این گزارش آمده است: همزمان با ورود بورتون ریشتر، برنده آمریکایی جایزه نوبل فیزیک به سالن اصلی دانشگاه برجسته و سرشناس صنعتی شریف در تهران، صدها دانشجوی جوان ازجای خود برخاسته و با لحنی گرم از وی استقبال کردند؛ ریشتر که کت و شلوار سفید به تن داشت و به عصا تکیه داده بود گفت که از این استقبال بهت زده شده است.

وی گفت: «دانشجویان اینجا بسیار شوق‌انگیز هستند»

ریشتر با اشاره به سطح آموزشی بالای دانشگاه صنعتی شریف اضافه کرد: «من انتظار دارم در آینده خبرهای بیشتری از همه شما بشنوم»

در بخش دیگری از این گزارش به قلم توماس اردبرینک آمده است: دانشمندان ایرانی می‌گویند که در زمینه نانو فناوری به پیشرفتهایی رسیده‌اند وپژوهشگران بیولوژی مرزها را به سوی تحقیقات سلول‌های بنیادی پیش می‌برند و صنعت خودروسازی این کشور از هر نقطه دیگری در این منطقه تعداد خودروهای بیشتری تولید می‌کند.

ریشتر خطاب به دانشجویان در سخنرانی خود در دانشگاه‌ شریف اظهار داشت: ایران می‌خواهد به گروه کشورهایی پیوندد که می‌خواهند چیزهای زیادی درباره بزرگترین مسائل مثلا فضا بدانند.

به گزارش ایسنا، گزارشگر واشنگتن پست در ادامه با اشاره به این که دانشمندان ایران طی قرون گذشته اکتشافاتی در زمینه علوم طبیعی، ریاضی و فلسفه داشته و پس از ورود اسلام و در قرن هفتم دانشمندان ایرانی الکل طبی را تولید کردند و فعالیت‌های مهمی نیز در زمینه جبر و شیمی داشتند با دکتر هاشم رفیعی تبار، استاد پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در تهران گفت‌و‌گو کرده که می‌گوید: «همه می‌خواهند فرزندانشان را برای تحصیل به چنین جاهایی بفرستند.

کافی است، سوار یک تاکسی شوی و راننده تاکسی به شما خواهد گفت این شغل دوم او برای تامین مالی فرزندانش در دانشگاه است »

رفیعی تبار شش سال پیش برای تاسیس یک دپارتمان نانوتکنولوژی برای یک کنسرسیوم متشکل از 9 دانشگاه ایرانی به وطن خویش بازگشته است.

دانشجویان او در حال طراحی مفهومی نانوابزارهایی هستند که می‌تواند سلولهای سرطانی را شناسایی و نابود کند.

وی می‌گوید: ما اهداف بسیار بزرگی داریم و در حال حاضر در زمینه نانوتکنولوژی در منطقه در رتبه اول هستیم

ایران نسبت به دیگر کشورهای منطقه مقالات بیشتری در این خصوص در نشریات علمی بین‌المللی دارد. اگرچه هنوز در زمینه اختراعات وضعیت مناسبی نداریم که البته رقبای منطقه‌یی هم به این سطح نرسیده‌اند.

دولت ایران از تحقیقات نانوفن‌آوری حمایت می‌کند که در این راستا، ماه گذشته یک مرکز ابرمحاسباتی در زمینه نانو با حمایت مالی دولت افتتاح شد.

رفیعی ‌تبار معتقدست که پروژه‌های علمی در ایران اغلب شروع سریعی دارد اما بعد به کندی ادامه می‌یابد. وقتی یک حوزه تحقیقاتی جدید به ایران وارد می‌شود، مورد استقبال قرار گرفته و در دانشگاه‌های معروف تدریس می‌شود، اما برخی تغییر و تحولات در سطوح مدیریتی پیگیری بعضی از آنها را متوقف کرده است.

شیفت کاری روزانه در کارخانه ایران خودرو در غرب تهران به پایان رسید اما منطقی کارخانه را ترک نکرد.

وی می‌گوید: من باید سخت‌تر از دیگران کار کنم چون هنوز مسائل زیادی وجود دارد.

او با لبخند توضیح می‌دهد: «همانطور که رهبر فقید انقلاب اسلامی (ره) فرمودند« خواستن، توانستن است»، ما در ایران بیش از هر کشور همسایه کارشناس و متخصص داریم که اگر این افراد به درستی مدیریت شوند، می‌توانیم به تمام آرزوهایمان جامه عمل بپوشانیم. ایران می‌تواند این کار را با همکاری سایر کشورهای جهان انجام دهد، اما اگر لازم شود، می‌توانیم خودمان به تنهایی از عهده این کار برآییم.»

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد