ماهی سرخ شده

مواد لازم:

  • ماهی قزل آلا 1 عدد
  • آرد نخود 2 قاشق غذاخوری
  • زنجبیل 0.5قاشق چایخوری
  • سیر له شده 1 حبه
  • پودر فلفل قرمز کمی
  • نمک 0.5 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.5 قاشق چایخوری
  • آب به میزان لازم
  • روغن 4 قاشق غذاخوری
  • ادویه انارگلی 1 قاشق مرباخوری (در صورت تمایل به جای این ادویه می توانید از اناردون (دانه های خشک و ساییده شده انارهای ترش مزه) که در شمال کشورمان به وفور یافت می شود، استفاده کنید.)
  • برگهای تازه گشنیز ریز شده 1 قاشق غذاخوری
  • برنج پخته شده برای صرف غذا

طرز تهیه:

ماهی قزل آلا را پاک کرده محتویات شکم را خارج و سر و باله ها را زده و با چاقو از قسمت دم به طرف سر می کشیم تا فلس های آن جدا گردد. سپس آن را کاملاً تمیز می شوییم.

ظرف بزرگ و پهنی که کل ماهی در آن جای بگیرد، را انتخاب کرده و آرد نخود، زنجبیل، سیر، پودر فلفل قرمز، نمک، زردچوبه و انارگلی و گشنیز تازه را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم. آب را ذره ذره اضافه می کنیم تا خمیر سفتی بدست آید.

ماهی را از تمام قسمتها شامل پشت و رو و داخل شکم به این خمیر آغشته می کنیم. روغن را داغ کرده و سپس زیر حرارت را ملایم می کنیم ماهی را در روغن سرخ می کنیم. بایستی درب ماهی تابه را ببندیم. وقتی دو طرف را سرخ کردیم کمی آب به اندازه یک استکان ریخته و همچنان درب ماهی تابه بایستی بسته باشد. خمیری که در ابتدا به ماهی آغشته کرده بودیم همراه آبی که بعداً اضافه شده بود، اطراف ماهی تبدیل به سس خوشمزه ای می شود که هم کاملاً به خورد ماهی رفته و هم در هنگام صرف غذا روی ماهی می ریزیم و به سر سفره می آوریم.

این ماهی بسیار لذیذ را می توان با پیازچه و جعفری تازه تزیین کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد