هموطن:اسفناج سبب محافظت چشم انسان از مهمترین علتهای نابینایی می شود . به گزارش پایگاه خبری یورک الرت , محققان دانشگاه منچستر دریافتند,اسفناج و سایر سبزیجات مانند کلم بروکلی و کلم و ذرت غنی ازماده ای شیمیایی به نام لوتئین هستند که همراه با کاروتنوئید دیگری به نام گزانتین, ماده ای روغنی و زرد را در مرکز بینایی چشم به نام ماکولا یالکه زرد تشکیل می دهند.
این روغن زرد رنگ که رنگدانه لکه زرد نامیده می شود کار محافظت ازماکولا را نیز به عهده دارد و مانع از تخریب آن یا ای ام دی می شود.
ای ام دی بیماری شایعی است که 12 درصد از مردان و 29 درصد از زنان بالای 75 سال را در انگلیس مبتلا می کند و عمده ترین علت نابینایی در جوامع غربی است.
دکتر یان موری از دانشکده علوم زندگی دانشگاه منچستر می گوید لکه زردبینایی منطقه کوچکی از شبکیه است که مسئول دیدن جزئیات اشیاست و تشخیص رنگ نیز به عهده این منطقه است.
به گفته محققان , با مصرف اسفناج و سایر سبزیجات, قدرت بینایی تقویت میشود و خطر بروز نابینایی نیز کاهش می یابد