گیاه‌خواری سطح فشار خون را در حد مطلوب نگه می‌دارد

تهران،خبرگزاری جمهوری اسلامی
تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد کسانی که مقادیر زیادی سبزی، میوه، و غلات سبوس‌دار مصرف می‌کنند سطح فشار خون آنها مطلوب‌تر از افراد گوشت خوار است.

به گزارش خبرگزاری رویترز هلث از نیویورک، این یافته‌ها توصیه در مورد مصرف بیشتر غذاهای گیاهای برای حفظ سلامت قلب و عروق را مورد تاکید قرار می‌دهد.

محققان با مطالعه ا فرد میانسال در چهار کشور دریافتند کسانی که پروتیین گیاهی بیشتری شامل غلات ،حبوبات، میوه، و سبزیجات مصرف می‌کنند فشار خون آنها پایین‌تر است.

حتی جذب اندکی کالری بیشتر از پروتیین گیاهی منجر به کاهش فشار خون می‌شود.

دکتر پل الیوت از امپریال کالج لندن می‌گوید فواید ظاهری این نوع تغذیه مستقل از دیگر عوامل مانند ورزش، مصرف نمک و وزن بدن است.

این یافته‌ها توصیه در مورد مصرف غذاهای گیاهی بیشتر برای جلوگیری از ازدیاد فشار خون و بیماریهای مرتبط با آن یعنی بیماری قلبی و نارسایی کلیوی را مورد تاکید قرار می‌دهد.

در این مطالعه افرادی در کشورهای انگلیس، آمریکا، چین، و ژاپن مورد بررسی قرار گرفتند. در مدت شش هفته انجام این تحقیق فشار خون داوطلبان چندین بار اندازه‌گیری شد و نوع تغذیه آنها ثبت گردید.

این مطالعه نشان داد با مصرف بیشتر پروتیین گیاهی میانگین فشار خون کاهش می‌یابد. عکس این تاثیر در مورد مصرف پروتیین حیوانی صدق می‌کند. این ارتباط ظاهرا ناشی از وزن بیشتر کسانی است که گوشت و لبنیات بیشتر مصرف می‌کنند.

علت ارتباط پروتیین‌های گیاهی با فشار خون پایین تر مشخص نیست. مصرف زیاد پروتیین گیاهی جذب الیاف و منیزیم را افزایش می‌دهد که این دو ماده تاثیر مفیدی بر فشار خون دارند.

پروتیین‌های گیاهی حاوی اسیدهای آمینه خاصی هستند که به کنترل فشار خون کمک می‌کنند.

این محققان دریافتند کسانی که پروتیین گیاهی را بیشتر از پروتیین حیوانی مصرف می‌کنند ترکیب اسید آمینه در آنها بسیار متفاوت با کسانی که رژیم غذایی سرشار از فراورده‌های حیوانی دارند. این امر این احتمال را مطرح می‌کند که فواید فشار خون به خاطر وجود اسیدهای آمینه خاصی است که به مقدار زیاد در غذاهای گیاهی یافت می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد